Kassa taskuun ja baanalle!

Ennen vanhaan kassakone kökötti kivijalkakaupan tiskillä, nykyajan kassa sujahtaa vaikka taskuun tai tablettiin.

”Kun kassa on osa verkkokauppajärjestelmää, tiedot ovat aina ajan tasalla ja kassa liikkuu kätevästi käyttäjänsä mukana”, sanoo Soprano Commercen johtaja Tapio Valli.

Valtaosa tämän päivän verkkokaupoista sekä niiden hyödyntämistä kassajärjestelmistä on intergoitu keskenään – ne siis osaavat jutella toisilleen. Se on hyvä alku, muttei enää vastaa kaikkiin kehittyvän kaupankäynnin nykytarpeisiin.

Uuden ajan kassataikasana on verkkokaupan POS, joka on lyhenne englanninkielisestä termistä point of sales.

”Se tarkoittaa, että kassajärjestelmä on kiinteä osa verkkokauppajärjestelmää, eikä erillistä kassapäätettä enää tarvita”, Tapio Valli kertoo.

”Kassana toimii verkkokaupan pääte, joka voi olla tietokone tai vaikka tabletti. Siihen voidaan tarvittaessa kytkeä myös korttimaksupääte, kuittitulostin ja käteiskassa.”

Pop upeista shop-in-shopiin

POS-järjestelmä pitää sisällään kaikki kassajärjestelmän ominaisuudet, mutta myös laajentaa kaupankäynnin mahdollisuuksia. Verkkokauppaan syötetyt tuotetiedot ovat täydellisinä kassapäätteen käytettävissä ja ajatuksen kiinteästä kassatiskistä voi kivijalkamyymälässäkin heittää unholaan.

”Koska kassa ei ole enää sidottu paikkaan, se liikkuu vaikka tuote-esittelijän taskussa ympäri kivijalkakauppaa. Se on helppo ottaa mukaan myös messuille ja lyhyen aikaa toimiviin pop up -myymälöihin”, Valli huomauttaa.

Lisäksi POS-järjestelmän käyttöönotto helpottaa tiedonhallintaa, sillä erillisten verkkokauppa- ja kassajärjestelmien sijaan hallittavana on vain yksi kokonaisuus. Tuote-, hinta- ja saatavuustiedot ajantasaistuvat yhdellä päivityksellä ja ovat aina oikein. Myös kampanjoiden teko helpottuu.

”Kaikkien tietojen säilyttäminen verkkokauppajärjestelmässä on tulevaisuuden trendi”, Valli vakuuttaa.

”Se mahdollistaa myös yhä yleistyvät shop-in-shop -tyyliset myymäläratkaisut, joissa verkkokauppias myy omia tuotteitaan omana yksikkönään esimerkiksi suuren tavaratalon tiloissa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *